Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

tisdag 20 mars 2018

Kurre på ny utflykt

Idag ville Kurre åka med nya barn på utflykt. 

Det är spännande att åka spårvagn och Kurre ville titta ut. 


Vi äter äpple men Kurre vill ha kottar trodde barnen. 

Här tror vi att Kurre har ätit.


En stor kotte! 

Här har Kurres kompisar ätit mycket. 

Kurre sitter och tittar på när vi samlar kottarna. 

Vi tittar efter Ekorrar i träden men såg inte några utan upptäckte att en del träd inte mådde bra. Trädet var brunt och såg lite annorlunda mot de andra träden. 

Det här trädet hade tappat alla barr upptill. 


Vi såg även små kottar som satt i några träd. 

Vi hittade lite spår i snön som vi undrade om. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar