Solrosen är en förskola som står för nyfikenhet, nytänkande och närhet. Vi finns i området Vidablick. Här har vi nära till natur, skog och bibliotek. Det är lätt att ta sig hit med kollektivtrafik, vi har nära till 3:ans spårvagn.

fredag 9 mars 2018

Nyckelpigan målar på snö

Under förra veckan och den här veckan har vi fortsatt att ta in snö på avdelningen. Babblaren Diddi har även fått vara med oss när vi arbetat med snön. 


Förra gången vi arbetade med snö så använde vi oss av spadar, penslar och mått i rostfritt stål. Denna gång plockade vi fram vattenfärg. Vi valde att använda oss av grundfärgerna som inkörsport. Grundfärgerna är blå, röd, gul och grön.


Enligt förskolans läroplan (Skolverket, 2016) ska verksamheten vara både trygg, rolig och lärorik för de barn som deltar. Genom att ständigt erbjuda barnen olika aktiviteter om dagarna känner vi att barnen får möjlighet att pröva på nya saker men också få möjlighet att utforska sina sinnen.Det var första gången vi arbetade med vattenfärg tillsammans med barnen. Vi introducerade dessa tillsammans med Diddi och snön. Tidigare har vi arbetat mycket med penslar så vi valde att använda det igen och vi kunde se att barnen kände igen materialet. 


Förskolans läroplan (Skolverket, 2016) anser att utomhusvistelsen bör ge barn möjlighet till både lek och andra aktiviteter i så väl planerad miljö som i naturmiljö.
Genom att ta in snö på avdelningen gör att vi kopplar samman utomhusmiljön med inomhusmiljön. Vi vill visa barnen att de mesta material runt omkring oss kan användas både inne och ute. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar