Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

torsdag 8 mars 2018

Reflektion och lek med Kurre


Igår skulle en liten grupp gå ut på gården, vi skulle reflektera om när Kurre var på besök förra gången. När vi kom ut satt Kurre utanför Myrans dörr och väntade på oss. Han ville vara med och lyssna på vilka nyfikenhetsfrågor som kom fram när han var här senast. Han visade oss en bra plats där vi kunde vara. Vi fick lägga ipaden på en stubbe och där kunde vi vara och titta på våra bilder. Genom att titta på bilderna kunde barnen återkoppla från Kurres förra besök och vad vi pratade om då.
Barnen sa att Kurre tycker om att åka spårvagn och att vara i sitt bo. Vår nya nyfikenhetsfråga blev; Vart bor Kurre, vart finns Kurres bo? Barnen pratade också om vad Kurre äter så då blev det ytterligare en nyfikenhetsfråga att forska vidare kring; Vad äter Kurre?


Barnen tror att Kurre äter snö och kottar. De provade att mata Kurre.


Efter reflektionsstunden ville Kurre vara med och leka. Han fick åka rutschkana...

och vara med och gunga på kompisgungan.

När det var dags att gå in ville Kurre följa med, han fick vara med och bygga med lego...

och bygga med magneterna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar