Solrosen är en förskola som står för nyfikenhet, nytänkande och närhet. Vi finns i området Vidablick. Här har vi nära till natur, skog och bibliotek. Det är lätt att ta sig hit med kollektivtrafik, vi har nära till 3:ans spårvagn.

fredag 27 april 2018

Maskar, tusenfotingar och hajar

I tisdags när Linda tittade till Solrosens brevlåda så fanns där ett brev till Fjärilen blå. I brevet låg pärlan, vår mask, intrasslad i en massa skräp. Pärlan skrev att hon varit ute på en simtur i en stor vattensamling och fastnat i ett nät. Vårt nya uppdrag som vi fått från myggnätet handlar just om skräp och plaster i havet. I början av veckan läste vi en saga som handlar om hajen Kaj som stötte på olika farligheter och hittade tillsammans med sina vänner många föremål som inte alls hör hemma i havet. Barnen konstaterade att de har sett skräp ute i naturen och även i vatten.

"skräp hör hemma i papperskorgen"
"skräp som ligger på stranden kan åka ut i havet med vågorna"
"när båtar sjunker kan det komma ut olja i havet"


Vi har också tittat hur våra maskar i våra komposter har det, maskarna såg ut att må bra och de blir fler och fler. En rolig sak som hänt är att vår vän tusenfotingen är tillbaka, tillsammans med ytterligare en tusenfoting. Eftersom det var en mindre tusenfoting tror vi att det kan vara en bebis.
Torsdag förmiddag gick vi till skogen för första gången på länge, barnen var förväntansfulla. på vägen dit hittade barnen många maskar. I skogen upptäckte de en tusenfoting,en spindel och en död mask som vi tog med hem, snigel och skräp som inte tillhör naturen. Vi såg också lite vårblommor såsom vitsippor, viol och vårlök. Barnen lekte i kojan, åkte rutschkana på en stam och gick och spanade på olika saker med förstoringsglas och lupp.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar