Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 4 maj 2018

Fjärilen blå v.18

Den här veckan har varit lite kortare än vanligt men vi har hunnit med väldigt mycket ändå. En av kompisarna här på fjärilen blå har överfört sitt intresse för vulkaner på de andra kompisarna. Dom har kollat på filmer om vulkaner, sett på iPaden när de har gjort vulkan experiment. Så i veckan var det några barn som testade att göra ett vulkan experiment.
Här är ingredienserna som de använde:
  • Bakpulver
  • Karamellfärg
  • Sand 


Redan när vi var på Villa Eken började barnen visa ett intresse för yoga. Nu i veckan var det några kompisar som började med rörelser i hallen. Vi tog sedan fram Ipaden för att kolla tillsammans vad det finns för yoga rörelser och tränade på att göra de olika rörelser. Efter en stund var det både pedagoger och många kompisar som gjorde yoga rörelser i hallen. I flera av rörelserna behövdes det samarbetas mellan kompisarna och de övade mycket på att hålla balansen och lärde varandra olika rörelser.


Som ni vet sen vi var på Villa Eken är vi nu också med i myggnätet och är miljöspanare. 
Fredagen 18 maj är vi bjudna på en Havsfest på Visualiseringscentrum på förmiddagen. Vi behöver åka med en buss/spårvagn som går ca kl.8 för att barnen ska hinna äta frukost så är en önskan från oss pedagoger att alla barn som har tillsynstid från kl.7.15 på morgonen att dom äter frukost hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar