Solrosen är en förskola som står för nyfikenhet, nytänkande och närhet. Vi finns i området Vidablick. Här har vi nära till natur, skog och bibliotek. Det är lätt att ta sig hit med kollektivtrafik, vi har nära till 3:ans spårvagn.

fredag 4 maj 2018

Fjärilen blå v.18

Den här veckan har varit lite kortare än vanligt men vi har hunnit med väldigt mycket ändå. En av kompisarna här på fjärilen blå har överfört sitt intresse för vulkaner på de andra kompisarna. Dom har kollat på filmer om vulkaner, sett på iPaden när de har gjort vulkan experiment. Så i veckan var det några barn som testade att göra ett vulkan experiment.
Här är ingredienserna som de använde:
  • Bakpulver
  • Karamellfärg
  • Sand 


Redan när vi var på Villa Eken började barnen visa ett intresse för yoga. Nu i veckan var det några kompisar som började med rörelser i hallen. Vi tog sedan fram Ipaden för att kolla tillsammans vad det finns för yoga rörelser och tränade på att göra de olika rörelser. Efter en stund var det både pedagoger och många kompisar som gjorde yoga rörelser i hallen. I flera av rörelserna behövdes det samarbetas mellan kompisarna och de övade mycket på att hålla balansen och lärde varandra olika rörelser.


Som ni vet sen vi var på Villa Eken är vi nu också med i myggnätet och är miljöspanare. 
Fredagen 18 maj är vi bjudna på en Havsfest på Visualiseringscentrum på förmiddagen. Vi behöver åka med en buss/spårvagn som går ca kl.8 för att barnen ska hinna äta frukost så är en önskan från oss pedagoger att alla barn som har tillsynstid från kl.7.15 på morgonen att dom äter frukost hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar